Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
"In dit weer ben ik op mijn best"
2005-02-27 19:41:15
Na derde plaats in Omloop wil Steven De Jongh ook opnieuw schitteren

Toen hij gisteren als derde de streep in Lokeren overschreed, gaf hij zijn koersstuur nog een kwak mee. Voor Steven de Jongh, vorig jaar (mede door de afgelasting van de Omloop) nog de grote winnaar van het Belgische openingsweekend door zijn winst in Kuurne-Brussel-Kuurne, was het balen.

De Jongh woont al zeven jaar in het Antwerpse Essen en is geen onbekende in het circuit van de Belgische voorjaarskoersen. Zo won hij in 2003 de E3-Prijs en een etappe in de Driedaagse van De Panne. Vorig jaar dan (mede door de afgelasting van de Omloop) werd hij de grote winnaar van het Belgische openingsweekend.

,,De respons die ik vorig jaar in Essen kreeg na mijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne was enorm. Het openingsweekend leeft hier écht. Véél meer dan in Nederland."

De Jongh was gisteren opnieuw op de afspraak en werd derde. ,,De ploegmaats deden er samen met die van Davitamon nog alles aan om Nuyens terug te pakken maar het mocht niet baten. Derde in Het Volk is op zich natuurlijk niet slecht. Het bewijst alleen maar dat mijn conditie op punt staat. Dat wist ik al tijdens de Ruta. Ik hoop dat ook in Kuurne te bewijzen'', aldus 'ijsbeer' De Jongh. ,,Ja, in zo'n weersomstandigheden ben ik op mijn best. Been- en armstukken speelde ik al in het begin van de koers uit. Ik had het alweer te warm.''

Frederik BACKELANDT - 27/02/2005

(Bron: www.sportwereld.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh