Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Steven De Jongh oppermachtig op bomvolle Nokereberg
2005-03-17 19:41:15
,,Als vanavond nu ook nog mijn hoogzwangere vrouw bevalt, dan zal het een heel leuke dag geweest zijn'', grinnikte Steven de Jongh (31) bovenop de Nokereberg tussen enkele forse hoestbuien door. Stevig in de greep van een verkoudheid slaagde de Nederlander er toch in om de jubileumeditie van Nokere Koerse naar zijn hand te zetten. ,,Blij dat ik niet toegaf aan het idee om af te stappen.''

Wie wil weten hoe zwaar Vlaanderen de wielermicrobe te pakken heeft, moest gisteren in de Vlaamse Ardennen zijn. 's Morgens, bij de start op de Markt in Oudenaarde, en 's namiddags, op de flanken van de Nokereberg, stonden ze met vele duizenden opeengepakt. Niet in te tomen als ze waren op de eerste echte lentedag van het jaar.

,,Hier zijn meer toeschouwers dan in heel Parijs-Nice samen.'' Hij méénde het, de eerbiedwaardige collega die de woorden gisteren met een zekere plechtstatigheid over de lippen liet rollen. Hagen van toeschouwers op een midweekdag. Kijk Uit-gezicht Gail Van Hoever, opvolgster van Flor Koninckx en niet bepaald wielerfreak, sloeg de wielergekte in Nokere met stijgende verbazing gade en fronste niet-begrijpend de wenkbrauwen.

Ondertussen werd er natuurlijk ook nog gekoerst. Al was het wedstrijdverhaal wel snel geschreven. In de eerste van de tien plaatselijke ronden gingen zes renners (Amorison, Leukemans, Burghardt, Seigneur, Monfort en Scheunemann) aan de haal, liepen tot iets meer dan vier minuten uit, maar werden in de achtste ronde gegrepen.

Een massaspurt leek onafwendbaar, maar in de slotronde wisten zich toch nog een twintigtal renners van het pak af te scheiden. Daarbij Steven de Jongh en dus hoefde het niet te verbazen dat na Matthé Pronk en Max van Heeswijk de Nederlanders voor de derde opeenvolgende keer aan het feest waren in het Kruishoutemse dorpje.

,,Ik kan het dus ook bij deze temperaturen'', grijnsde De Jongh, die een patent heeft op winnen in helse weersomstandigheden. ,,Op 300 meter van de finish ging ik de spurt aan en vlak voor de streep keek ik om. Tja, de rest bengelde op twintig meter'', maakte de Essenaar duidelijk dat hij de zege vrij makkelijk op zak stak.

Met verkoudheid

Het minutenlange hoesten na afloop deed dan weer uitschijnen dat de Rabobank-renner erg diep was moeten gaan. ,,Sinds twee dagen heb ik last van een verkoudheid. Tijdens de wedstrijd had ik het heel moeilijk, ik speelde echt met het idee om af te stappen. Gelukkig maar dat ik het niet deed, deze koers staat echt leuk op mijn erelijst. Nu doe ik het even wat rustiger, dan kom ik die verkoudheid wel te boven en kan ik gaan voor Dwars door Vlaanderen en de E3-Prijs Harelbeke, mijn volgende doelen.''

In het zog van De Jongh strandde Igor Abakoumov op de tweede plaats. Jonge Rus uit de Jartazi-stal van Jef Braeckevelt. ,,De Jongh komt goed gerodeerd uit Parijs-Nice, dan kan je niet anders dan tevreden zijn met die tweede plaats'', glunderde die.

,,Precies'', voegde Abakoumov daaraan toe. ,,Eigenlijk had ik er vandaag niet veel van verwacht. Ik was even op de sukkel met griep en had schrik van de kilometers. Blijkbaar onnodig.''

(Bron: www.sportwereld.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh