Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh ritwinnaar in De Panne
2006-03-31 19:41:15
DE PANNE - Steven de Jongh heeft donderdagochtend de derde etappe van de Driedaagse De Panne gewonnen. De Nederlander in dienst van Quick-Step won de sprint van een kopgroep van drie renners. De Italiaan Claudio Corioni werd tweede, De Jonghs ploeggenoot Sébastien Rosseler werd derde. De leider in het algemeen klassement, de Oostenrijker Bernhard Eisel, kwam ten val in de slotkilometer maar bereikte toch de finish.

De Jongh was zelf de initiator van de ontsnapping die negen kilometer voor de streep in De Panne in gang werd gezet. Dat was verrassend want de voormalig Rabo-renner kampte de afgelopen dagen met zijn gezondheid. „Zaterdag in de E3 Prijs ging het heel slecht. Zondag heb ik niets gedaan en ben ik met een antibioticakuur begonnen.”

De ritzege betekende De Jonghs eerste overwinning in dienst van Quick-Step dat donderdag wereldkampioen Tom Boonen niet meer zag starten wegens een lichte verkoudheid. „Het is mooi dat we hier laten zien dat we ook zonder Tom kunnen winnen”, aldus De Jongh. De Driedaagse De Panne wordt donderdagmiddag afgesloten met een individuele tijdrit.

(Bron: www.telesport.nl)

Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh