Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Steven de Jongh - winnaar ochtendrit: ,,Met dank aan Rosseler''
2006-03-31 19:41:17
Steven de Jongh (31) tekende gistermiddag op de stenen van het Panse centrum al voor de twintigste zege van Quick Step-Innergetic dit seizoen. De van Rabobank overgekomen Nederlander was sneller dan zijn twee vluchtgezellen, Claudio Corioni en zijn Ardense ploegmaat Sébastien Rosseler.

,,Ik ben er heel blij mee, vooral omdat ik maandag nog zat te kokhalzen op de fiets. En zie, drie dagen later boek ik een eerste overwinning. Net als drie jaar geleden. Het voorjaar viel tot nog toe maar half mee. Ik werd ziek de ochtend van het Belgische openingsweekend en zaterdag in Harelbeke zat ik ook al te hoesten op mijn fiets.'' De Jongh deed het bij afwezigheid van Tom Boonen, die gistermorgen besloot dat zijn voorbereiding voor Vlaanderens Mooiste af was.

,,Met dank aan mijn ploegmaat Sébastien Rosseler, die de basis legde.''

De rosse, geringbaarde Ardennees was aangenaam verrast over zijn vormpeil. ,,Door mijn scheenbeenbreuk (een souvenir van een mini-overlevingskamp met Quick Step in Kemmel, red) kon ik pas op 4 januari de trainingen beginnen. Dit is amper mijn vierde wedstrijd. Ondertussen ben ik wel al zeven kilogram vermagerd, maar weeg er toch nog vijf te veel.''

(Bron: www.sportwereld.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh