Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh baalt van gemiste kans
2006-04-05 19:41:15
WEVELGEM - Zijn kopman Tom Boonen wist het zeker: Steven de Jongh had woensdag zo maar Gent-Wevelgem kunnen winnen. Maar de Nederlander van Quick-Step reed op een beslissend moment lek en was er niet meer bij voorin toen de Noor Thor Hushovd in Wevelgem de Belgische klassieker op zijn naam schreef.

„Enorm balen, ik heb wel even gevloekt”, keek De Jongh terug op het moment dat hij uit de eerste groep wegviel. „Er zaten nog geen wagens achter. Ik heb gewoon moeten wachten.” De Jongh vond nog aansluiting bij de groep-Boonen, maar de wereldkampioen had zich op dat moment al neergelegd bij een dag zonder zege. „De Ronde van Vlaanderen was zwaar. Ik ben ook maar een gewoon mens.” Dat moet een opluchting zijn voor veel concurrenten.

Gent-Wevelgem zit traditiegetrouw ingeklemd tussen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Het is terrein om te recupereren, om iets recht te zetten of om de vorm te testen. Boonen deed woensdag vooral het eerste. „Ik heb me alleen even getest op de hellinkjes. Vlaanderen heeft zeer gedaan. Het was loodzwaar, ik voel dat nu nog.”

(Bron: www.telesport.nl)

Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh