Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Zware Tourdag voor De Jongh
2006-07-13, 21:33
VAL D'ARAN - Steven de Jongh bereikte donderdag uiteindelijk nog redelijk fris het Spaanse skistation Pla de Beret. Tijdens de beklimming van de Tourmalet, eerder op de dag, had het er nog naar uit gezien dat de elfde etappe van de Ronde van Frankrijk een helletocht zou worden voor de Nederlander in dienst van Quick-Step. Op dat moment zwalkte De Jongh ver achter het peloton.

"Ik was misselijk, moest overgeven. Het ging in het begin heel slecht”, vertelde hij na binnenkomst een kleine drie kwartier na ritwinnaar Mentsjov. De Jongh herstelde zich, achterhaalde de Spaanse klimmer Mayo die niet veel later zou opgeven. "Ik was bijna terug in de staart van de groep toen ik lek reed. Helaas zat onze ploegleiderswagen bij Wilfried Cretskens die nog verder achterop in de problemen was. Moest ik toch nog even wachten.”

Ook Cretskens verdween uit de Tour, De Jongh pakt opgelucht vrijdag de draad weer op. "Nadat ik eenmaal had overgegeven is het beter met me gegaan. Ik houd voedsel nu weer binnen. Het zal een combinatie van de warmte en de inspanningen geweest zijn.”

(Bron: www.telesport.nl)

Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh