Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
STEVEN DE JONGH - 'Tom wil nog altijd bij me op de kamer slapen'
2006-07-12, 16:48

DAX - Steven de Jongh was de gebeten hond toen zijn kopman Tom Boonen keer op keer niet in staat bleek een Touretappe te winnen. Het deed hem weinig.

Door AD PERTIJS


Boonen doet niet wat hij altijd doet en daarom is het land een beetje van slag. De ster zelf is onaantastbaar. "En daarom zoeken ze een ander als zondebok" , weet De Jongh nu. Gistermorgen stond de ploeg na een rustige rustdag (de pers was niet welkom) monter klaar voor een nieuwe poging. "Uiteraard" , zei Boonen. "Ik ga weer meesprinten" . Zondagavond had hij nog gezegd de strijd om de groene trui op te geven. Volgens teambaas Patrick Lefevere was er geen crisisberaad of crisismanagement nodig om ploeg en kopman terug op de rails te krijgen. "Als je niet in paniek raakt, komt het vanzelf weer goed is mijn ervaring. Johan Museeuw wilde in 1996 na afloop van Parijs-Tours stoppen. Een week later werd hij wereldkampioen. In 2001 leek de ploeg niets meer te kunnen. Weggereden in Gent-Wevelgem. Vier dagen later stonden we met drie man op het podium in Parijs-Roubaix."

Gistermorgen was er niets te merken van wrijvingen in de ploeg. Tom Boonen schonk een van zijn 'leeuwtjes' (die je krijgt bij iedere nieuwe gele trui) liefdevol aan Jesper, het zoontje van Steven de Jongh. Het was een openlijk gebaar dat hij in ieder geval De Jongh niet afvalt.

Bijna 170 kilometer verder in finishplaats Dax zette het Quick-Step-treintje Boonen perfect af, maar de Vlaamse volksheld kwam snelheid en kracht tekort om de rasspurters Freire en McEwen voor te blijven. "Ik geloof niet dat we vandaag in de aanloop naar de sprint iets anders hadden kunnen doen dan we nu gedaan hebben" , sprak De Jongh. "De sprint van Tom is gewoon iets minder dan in het begin van het jaar. Tom gaf dat zelf al aan op de rustdag. Maar natuurlijk gaan we door. Kom, hij won dit jaar al 18 koersen. Kennelijk wordt ook snel vergeten dat hij vier dagen de gele trui heeft gedragen."

Tom Boonen zit niet bij de pakken neer. De Belg blijft strijdbaar. "Steven heeft me perfect afgezet, maar omdat het wind tegen was en de weg omhoog liep, kwam ik vandaag te vroeg op kop. Ik ben het sprinten echter nog niet verleerd. Zet me af op 200 meter en laat me gelijk beginnen met McEwen, Hushovd, Zabel en Freire en ik klop ze allemaal met vier wielen." Steven de Jongh maakt zich dan ook geen zorgen over zijn rol in de ploeg. "Hij wil nog steeds bij mij op de kamer slapen. Dan zit het wel goed he."

(Bron: De Gelderlander)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh