Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Steven de Jongh verzacht de Nederlandse pijn
2006-03-31, 16:50
door AD PERTIJS

DE PANNE
- De ochtendetappe van de Driedaagse van De Panne eiste gisteren weer eens haar tol. Bij een valpartij moesten Max van Heeswijk (Discovery Channel) en Bram de Groot (Rabobank) de strijd staken. Van Heeswijk (een vleeswond aan zijn knie) kan het voorjaar nu op zijn buik schrijven; De Groot (ook zijn knie moest met twintig hechtingen gedicht worden) kan de Ronde van Vlaanderen vergeten.

Bovenop dit verdriet van Nederland kwam de mededeling dat Quick Step geen enkele Nederlander met Tom Boonen op oorlogspad stuurt in de Ronde van Vlaanderen. Dus geen Servais Knaven, Bram Tankink en Steven de Jongh aan de start in Brugge. Temidden van de vaderlandse miserie, slaagde Steven de Jongh er gisteren nog wel in de snoeiharde, spectaculaire ochtendrit te winnen. Op de Zeelaan in De Panne liet hij zijn medevluchters Corioni en Rosseler achter zich. Later op de middag snelde Leif Hoste (Discovery Channel) in de tijdrit op diezelfde Zeelaan naar de eindzege van de Driedaagse.

Steven de Jongh bedankte op de eerste plaats zijn ploeggenoot Sebastien Rosseler. 'Magnifique', gaf hij de jonge Waal mee. De twee snelden in de groep van achttien renners, die de waaiers van De Moeren hadden overleefd, naar de meet. 'Met Eisel en Napolitano erbij was ik echter niet zeker van mijn zaak', zei de snelle Hollander. Op meer dan tien kilometer van de meet trok hij ten aanval. 'Ik had Sebastien tevoren gevraagd mee te gaan. In het Frans ja.'

Steven de Jongh voelt zich immers helemaal thuis in zijn nieuwe ploeg. De twee kregen Corioni (een ploegmaat van Napolitano) mee en in de laatste honderden meters maakte De Jongh het karwei keurig af. In dienst van Rabobank won De Jongh drie jaar geleden ook al dezelfde korte rit. De Ronde van Vlaanderen zit er voor hem niet in. 'Dat wist ik voor het weekeinde al.' Geen probleem dus.

Servais Knaven kreeg die tijding dinsdag. 'Jammer uiteraard. Het zou niet goed zijn als ik er niet van baalde. Achteraf had ik het ook graag zaterdag al gehoord. Dan had ik de Driedaagse van De Panne nog willen rijden. Nu lig ik stil tot Gent-Wevelgem.' Knaven en De Jongh maken deel uit van een winnend collectief. 'Onze kracht is dat jongens begrijpen dat we uit tactisch oogpunt soms voor een ander kiezen', weet ploegleider Wilfried Peeters. Dekker, Posthuma en Boven zijn nu de enige Nederlanders in de ploeg voor de Ronde van Vlaanderen.

(Bron: Apeldoornse Courant)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh