Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Steven de Jongh wint ook met goed weer
2005-03-17, 16:55
VAN ONZE VERSLAGGEVER - Nokere
Vooroordelen zijn er om gelogenstraft te worden. Rabobank-renner Steven de Jongh (foto) zou alleen goed kunnen presteren bij barre weersomstandigheden. Regen, sneeuw, het kwik zo ver mogelijk onder nul. Gisteren, bij de kermiskoers Nokere Koerse, boekte de geboren Alkmaarder zijn eerste overwinning van het seizoen. Met winterse weersomstandigheden kregen de renners evenwel niet te maken, de temperatuur in de Vlaamse Ardennen steeg tot 20 graden. "Ik had slechter weer besteld, maar zo gaat het dus ook", reageerde de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne in 2004.

Van een 20-koppige kopgroep was De Jongh op de Nokereberg in de sprint verreweg de sterkste. Hij eindigde met een riant verschil voor de Rus Igor Abakoumov en de Belg Geert Omloop.

De zege was in zoverre verrassend omdat De Jongh na zijn terugkeer uit Parijs-Nice flink verkouden was geworden. "Ik heb even met de gedachte gespeeld niet te starten." Maar na zijn overwinning dacht De Jongh vooral aan de fysieke gesteldheid van zijn echtgenote Judith. "Ik hoop dat ze niet spontaan bevalt als ze hoort dat ik hier gewonnen heb." Zijn vrouw is deze week uitgerekend van de bevalling van hun tweede kind.

Een ploeggenoot van De Jongh, eerstejaars prof Niels Scheuneman, zat een flink gedeelte van de rit in een kopgroep. Nadat die vluchters door het peloton waren ingerekend ontstond de formatie waarvan De Jongh uiteindelijk de sterkste bleek. Ook Rabobank-renner Thorwald Veneberg en de gebroeders Matthe en Jos Pronk maakten deel uit van dat gezelschap.

(Bron: Algemeen Dagblad)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh