Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Hattrick voor Steven de Jongh
2005-09-03, 16:59
De Nederlander Steven de Jongh pakte gisteren in Merksem zijn derde overwinning in de Schaal Sels, na die van 2000 en 2002. Dit keer was de Nederlander uit het Kempense Essen op de Bredabaan een zucht sneller dan zijn vluchtgezel Geert Verheyen.

De organisatoren willen met hun wedstrijd hogerop en zitten momenteel al in derde categorie. Voorlopig blijft het echter wachten dat de top van de eliterenners de weg naar Merksem vindt. Dinsdag was het onder impuls van Kevin De Weert dat er iets na halfwedstrijd vaart in kwam. De Duffelse eerstejaars kreeg het gezelschap van drie renners en bij het inrijden van de vier plaatselijke ronden ontstond uiteindelijk een kopgroep met veertien onder wie ook Geert Omloop, Jeroen Blijlevens, Steven de Jongh, Geert Verheyen en Stefan van Dijk.

De Belgische kampioen kon bij gebrek aan ploegmakkers zijn tactisch plan niet doorzetten, in tegenstelling tot Rabobank, dat de Jongh en De Weert uitspeelde. Tijdens de slotkilometers waagde Geert Verheyen nog een poging maar hij werd gecounterd door de Jongh. Vijftien seconden voorsprong was voor dat duo voldoende om voor de bloemen te spurten en de Jongh haalde met enige moeite zijn hattrick binnen.

(Bron: Het Nieuwsblad)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh