Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Jo Planckaert wint Besseges, Steven de Jongh vierde rit
1998-02-09, 17:11
BESSEGES (ANP) - Jo Planckaert heeft gisteren de Ster van Besseges op zijn naam geschreven. De voorsprong van de Belg kwam in de laatste rit niet meer in gevaar. De dagzege ging na een wedstrijd over 135 kilometer naar de Est Jaan Kirsipuu, voor Steven de Jongh uit de TVM-ploeg van Cees Priem.

Zaterdag was de Noord-Hollander in de eindsprint van de vierde rit over 139,5 km met start en finish in Aramon wel de snelste voor de Belg Jo Planckaert (tweede) en de Fransman Jean-Patrick Nazon (derde).

Het was zaterdag de tweede overwinning voor de TVM-ploeg in de Franse etappewedstrijd. Servais Knaven had de eerste rit op zijn naam gebracht. Hij eindigde in het eindklassement als vierde op tien seconden van Planckaert.

In de Ronde van Mallorca waren de renners uit de TVM-ploeg gisteren tijdens de openingsrit minder succesvol. De Deen Lars Michaelsen eindigde als vijfde achter Erik Zabel. Beste Nederlander was Michael van der Wolf, in dienst van het Belgische Gerolsteiner, op de vierde plaats.

Zabel versloeg na 80 kilometer de Australier Robbie McEwen van de Rabobank-ploeg. Het was de 59e zege van de Duitser in zijn profcarriere. Jeroen Blijlevens bemoeide zich niet met de eindsprint. Hij eindigde als 67e naamloos in het peloton, 26 plaatsen achter Jan Ullrich. De Tourwinnaar beschouwt de vijfdaagse tocht op het vakantie-eiland als een goede gelegenheid overtollig vet kwijt te raken.

Wereldkampioen Laurent Brochard zat gisteren in de eerste rit op de fiets, maar schreef zich niet in voor de resterende vier ritten. Dat deed Tourwinnaar Ullrich wel. Laurent Jalabert, winnaar op Mallorca in 1993 en '97, verscheen gisteren niet aan de start. Vandaag rijdt hij wel.

(Bron: Trouw)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh