Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Priem dwarsboomt overgang Steven de Jongh naar Rabobank-ploeg
1999-08-24, 18:21
TVM-ploegleider hekelt gebrek aan respect voor contracten bij zijn renners

EINDHOVEN - Steven de Jongh heeft een principe-akkoord bereikt met de Rabobank maar de transfer van de TVM'er wordt vooralsnog tegengehouden door Cees Priem. De Zeeuwse ploegleider beroept zich op een eenzijdige optie in het contract van De Jongh. Priem reageert zijn frustratie af op de Rabobank die hij van een incorrecte handelwijze beticht.
Door John Graat


Priem: Voorlopig ga ik ervan uit dat Steven gewoon bij ons blijft. Anders hoeven we in de toekomst helemaal geen contracten meer af te sluiten. De handelwijze van de Rabobank is niet mijn stijl. Ik vind het verkeerd. Ik zou zo geen zaken willen doen. Ze hebben daar toch niet voor niets een uitgebreid opleidingsinstituut?"Volgens Jan Raas, manager van de Rabobank, heeft De Jongh zelf al in het voorjaar bij hem 'een balletje opgeworpen'. Raas heeft de Noord -Hollander (25) vervolgens een aanbieding gedaan en daarover is inmiddels een akkoord bereikt. Raas: Steven wil per se weg bij TVM. Maar de ploegleiding van TVM gaat daar niet mee akkoord. Dat is een zaak voor Steven die hij zelf zal moeten oplossen. De bal ligt bij hem." Zelf wil De Jongh niet op de zaak ingaan. Mijn besluit staat vast maar op dit moment is het verstandiger om niks te zeggen." Hij raakte in het voorjaar uitgekeken op TVM/Farm Frites. Het feit dat de leiding niet protesteerde tegen de uitsluiting van de Tour zette bij hem - net als bij Jeroen Blijlevens - kwaad bloed.

De Jongh mocht zich ook verheugen in de belangstelling van een zuid-Europese formatie, maar hij wil graag bij de Rabobank herenigd worden met zijn maat Michael Boogerd. Priem houdt echter voet bij stuk. In het contract van De Jongh staat dat TVM een eenzijdige optie op contractverlenging heeft. Priem wil die optie lichten. Dat Steven roept dat hij weg wil, zegt me niet zoveel. Het is niet zo moeilijk om dat iemand te laten zeggen. Het draait gewoon om geld", zegt Priem die twee jaar geleden ook al ongelukkig was met de overgang van Maarten den Bakker naar de Rabobank.Priem vreest een leegloop van zijn ploeg. De kans dat Jeroen Blijlevens - deze week in de Ronde van Nederland opnieuw de belangrijkste blikvanger - blijft, is minimaal. Blijlevens heeft voor zichzelf min of meer besloten om weg te gaan en is dichtbij een akkoord met het Italiaanse Polti. Zijn contract loopt weliswaar door maar hij beroept zich op flinke positieverbetering en een verstoorde arbeidsrelatie. Dat laatste heeft alles te maken met zijn onvrede over de wijze waarop de ploeg georganiseerd is en de uitsluiting van de Tour. We gaan er vanuit dat we, gezien de waarde die Jeroen en TVM voor elkaar hebben gehad, op een zakelijke manier een oplossing vinden", zegt Blijlevens' zaakwaarnemer Rik van Dongen.

Ook Tristan Hoffman, die een sterk voorjaar reed, heeft een aanbieding van een buitenlandse ploeg op zak. Van Priem heeft hij nog geen nieuw contract voorgelegd gekregen. Misschien gebeurt dat deze week. Als het heel goed is, kan het zijn dat ik blijf", zegt Hoffman. Bart Voskamp heeft zijn contract ook nog niet verlengd. De rennerscarroussel zal in de 39e Ronde van Nederland, die vandaag met de etappe Gouda-Tilburg begint, weer traditiegetrouw op volle toeren draaien. Ook de Batavus-ploeg zal eraan meedoen. Gisteren al verlengde Rudi Kemna zijn contract met twee jaar, binnenkort kunnen ook Rik Reinerink, Paul van Schalen en Kees Jeurissen hun handtekening zetten. Maarten Nijland, Michel Cerneus en Johan Bruinsma komen (zeer waarschijnlijk) niet meer in aanmerking voor een nieuwe verbintenis. De toekomst van John Talen is nog onduidelijk. Wim van de Meulenhof is in beeld om Batavus komend jaar te versterken.Gisteren meldde Romans Vainsteins (Vini Calderola), een gegadigde voor de eindzege in de profronde, zich af met een blessure die hij zondag opliep bij een val in de GP van Zuerich.

(Bron: Eindhovens Dagblad)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh