Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Steven de Jongh is er eerder dan kind
2005-03-17, 18:24
Door Ad Pertijs

NOKERE - Beneden in het dorpje kon je over de koppen lopen. Zo druk was het weer rond Nokere Koerse. Daar beneden op de kasseien zette Steven de Jongh voor al dat Vlaamse volk na 200 kilometer wedstrijd een eindsprint in, die voor alle anderen in de vijftien man sterke kopgroep onnavolgbaar was.

Boven op Nokereberg had hij de nummer twee Igor Abakoemov ruim twintig meter uit het wiel gereden. "Hij stond niet op de foto ja", beaamde de Rabobankrenner uit Essen zijn overmacht.

En dat terwijl het eigenlijk niet zijn dag was, daar op de grens van West- en Oost-Vlaanderen. Het weer was te mooi, en - net teruggekeerd uit Parijs-Nice - speelde een licht verkoudheid hem parten. Vrouw Judith was er ook al niet bij. Zij verwachtte dat thuis ieder moment de bevalling van hun tweede kind in gang zou schieten. "Dan zie je dat je ook zo kunt winnen. Normaal moet ik het hebben van aankomsten in nat en koud weer. Kennelijk heb ik in Parijs-Nice zoveel inhoud opgedaan dat ik hier de power in mijn benen had om er iedereen af te rammelen. (lachend) Nu, is het alleen te hopen dat thuis niet spontaan de weeen zijn begonnen."

Judith liet weten dat het nieuws van de overwinning haar inderdaad niet onberoerd had gelaten. "Het lijkt wel of het begonnen is", zei ze vanuit Essen. De aanstaande vader stelde dat ook dat "de zege er eerder is dan het kind." Judith: "Gelukkig wel. Nu is die druk in ieder geval van de ketel. Zo'n eerste overwinning brengt altijd rust in de tent." Steven de Jongh is een 31-jarige coureur, die benieuwd is welke rol hij kan spelen in de nieuwe ProTour. Hij is een man voor de vlakkere, Vlaamse koersen. Vorig jaar schreef hij Kuurne-Brussel-Kuurne op zijn naam en het jaar ervoor won hij de E3-Prijs en een etappe in de Driedaagse van De Panne. In de ProTour treft hij vooral klimkoersen.

De Noord-Hollander moet het hebben van de vlakkere etappes in rittenkoersen. In Parijs-Nice spurtte hij een paar keer Tom Boonen achterna. "De laatste twee etappes waren niet aan mij besteed, maar toch deed ik er de kracht op, die ik vandaag nodig had om hier te winnen. Dat zag je in de eindsprint. Ik ga hem van kop af aan. Op de kasseien. Hier kan dat. Mits je de power in de benen hebt. Die had ik dus."

(Bron: BN/De Stem)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh