Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh wint Delta Profronde
2006-09-23, 18:21
GOES - Steven de Jongh heeft in Goes de Delta Profronde gewonnen. De Nederlandse wielrenner uit de Quick-Step-formatie bleef in de massasprint de Italiaan Simone Cadamuro (tweede) en de Australiër Graeme Brown (derde) voor.

De wedstrijd werd geopend door de Belg Kenny van Braeckel, de Duitser Mitja Schlüter en de Nederlander Aldo Klomp, die honderd kilometer lang voor het peloton uitreden. De ploegen van Quick-Step en Rabobank brachten het peloton weer terug en zorgden er ook in de finale voor dat niemand meer ontsnappen kon.

De Jongh werd perfect gelanceerd door de andere sprinter uit zijn ploeg Wouter Weylandt. „We hadden afgesproken dat we vandaag mijn kaart zouden trekken en dan is het mooi dat ik het ook af kan maken”, sprak De Jongh. „Ik moet toch mijn kansen pakken als die zich voordoen. In de grote koersen rijd ik vaak voor Tom Boonen.”

De Jongh voelde dat de zege er aan zat te komen in dit naseizoen: „Het rijtje klopt precies. Ik was achtereenvolgens derde in Parijs-Brussel, tweede in het Kampioenschap van Vlaanderen en nu winnaar. Mijn najaar is daarmee meer dan geslaagd.”

(Bron: De Telegraaf)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh