Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Interview Wieleruitslagen.be
2006-12-15, 21:48
Steven de Jongh was vorig jaar een vaste waarde binnen de Quick Step-trein. Hij kreeg wel de wind van voren na zijn prestaties in de Tour de France, waar het dikwijls misliep in de sprint. Dit jaar hebben ze er met Gert Steegmans weer een mannetje bij voor hun trein.

“Ja, nu Guido Trenti is vertrokken in onze ploeg, moesten we wel een nieuwe binnenhalen voor onze trein. Maar Gert is echt een goeie renner. Ik zie hem momenteel nog niet echt als een bedreiging. Hij moet trouwens ook nog bevestigen. Maar het kan goed zijn dat Steegmans dikwijls de laatste man zal zijn van onze trein. Maar dat hangt ook af van de wedstrijdsituatie. Ik denk gewoon dat de communicatie tussen Gert en mij heel belangrijk wordt, om uit te maken wie de sprint aantrekt voor Boonen. Het zal ook zo zijn dat Tom en Gert soms een ander programma rijden, omdat Gert toch ook wel zijn persoonlijke ambities wil waarmaken. En dan moet er uiteraard iemand zijn die zijn plaats kan overnemen.”

De kritiek die De Jongh kreeg na de Tour bleek volgens hem onterecht. “Het is jammer dat Tom niet wint in de Tour, want anders had niemand geklaagd. Tom was gewoon wat minder en McEwen was echt goed. Maar ja, het mag zoveel keer goed lopen als je wil, wanneer het fout loopt wordt ook heel de ploeg erop afgerekend. Tom heeft ook zelf zijn fouten toegegeven. McEwen en Boonen zijn uiteraard aartsrivalen en kunnen elkaars bloed wel drinken, maar ik denk toch niet dat Robbie beter coacht als Tom, daar zal het zeker niet aan liggen.”

Hoe staat het dan eigenlijk met je eigen ambities? “Ja, ik moet mijn persoonlijke ambities altijd wat terug schroeven. Ik ben in de eerste plaats aangeworven om Tom Boonen te begeleiden in de sprint. Hij geeft me wel een paar keer een kans, zoals in de Ronde van België. Dat vind ik tof, hij is daar heel consequent in. Soms is het gewoon leuk om in de schaduw te leven van Boonen. Maar ja, ik wil er eigenlijk gewoon van in het begin van het seizoen staan en wie weet kan ik zo nog eens een semi-klassieker meegraaien.”

De Jongh zal zijn seizoen aanvatten in de Ronde van Qatar, waar Quick Step-Innergetic ook vorig jaar vier overwinningen op vijf haalde. “Misschien lukt dat dit jaar ook weer. Kijk, het verschil met andere ploegen is dat Quick Step overal wil winnen waar ze aan de start komt. Andere ploegen beschouwen sommige wedstrijden als voorbereiding, maar wij willen alles winnen. Maar als je met Boonen aan de start komt, weet je dat je een goede kans maakt in de massasprint. Na Qatar rijd ik misschien nog Mallorca en dan de GP Costa del Etrusci, al staat dat nog niet vast.”

Servais Knaven verliet op het einde van dit seizoen de formatie voor de troepen van T-Mobile. “Het lijkt me een logische keuze, in zijn koersen werd Servais soms gepasseerd en daarom kon hij zich bij T-Mobile sportief verbeteren, dus ik steun hem in zijn beslissing. We gaan hem uiteraard missen, Servais is een uitstekende renner. Ik moet hem eigenlijk nog feliciteren, hij heeft een dochtertje erbij, Fee genoemd.”

Naast Knaven, vertrokken ook nog Nick Nuyens en Filippo Pozzato, respectievelijk naar Cofidis en Liquigas. “Spijtige zaak, het waren beide goede renners. Nick was een vaste kracht en kon een koers sterk afmaken. Vele mensen zeggen dat hij alleen wint door de ploeg, maar dat is niet zo. Hij verdient zijn overwinningen, want hij maakte het telkens mooi af. Ik denk wel dat we voldoende nieuwe renners hebben om hun verlies op te vangen. De druk zal zeker niet alleen op de schouders van Boonen en Bettini liggen, we hebben genoeg mannen om hun bij te staan.”

Voor de rest zit de sfeer er al goed in bij de Belgische ProTour-ploeg. “Ja, er is echt een hele goede sfeer. De Franstaligen hangen wel heel hard aan elkaar, maar die nieuwe Italiaanse jongens lijken me ook wel tof.”

(Bron: www.wieleruitslagen.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh