Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh, Tankink: abonnement op de bus
2007-07-14, 16:53
De bergen komen er in de Ronde van Frankrijk vanaf nu aan. Vooraan wordt strijd om het geel geleverd, in de achterhoede rijdt 'de bus'. Twee Nederlandse passagiers, Bram Tankink en Steven de Jongh, zien er niet tegenop. Tankink: "Jagen aan kop van het peloton op het vlakke is zwaarder."

Zaterdag, in de zevende etappe, valt het nog mee met de bergen. Zondag en dinsdag (maandag is een rustdag) gaan de renners volle bak de Alpen in. "Er werd al tegen me gezegd: Jij hebt drie rustdagen op rij", zei Tankink. "Omdat ik in die bergritten niet hoef te werken voor Tom Boonen. Nou, rustdagen zijn voor mij toch iets anders."

De Jongh, net als Tankink van de Belgische ploeg Quick-Step, heeft geen vrees voor het hooggebergte. "Ik zie er al naar uit" zei hij gekscherend. "Nee, het is niet mijn sterkste punt, maar het is ook geen ramp. Ik denk dat het klimmen fysiek zwaarder is, maar mentaal zijn de vlakke ritten voor ons moeilijker. Daar staat veel meer druk op. Eigenlijk zie ik in de bergen minder af. Vooral de semi-vlakke ritten met veel kleine hellinkjes zijn lastig. Dan moet ik constant zien bij te blijven. In het hooggebergte kan ik rustig de bus opzoeken."

Tankink hoopt de bus zelfs voor te blijven, maar als dat niet gaat, neemt hij gewoon plaats in het peloton antiklimmers. "Ach, we hebben twee etappes op zak, wat zou ik me druk maken, ik ga met een gerust gemoed de bergen in. Of ik nu 50e of 150e word, dat maakt niets uit. En die bus, die hou ik echt wel bij."

(Bron: NOS.nl/Tour)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh