Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh eert Peet en Baguet met zege
2007-09-11, 19:28
Steven De Jongh won in Desselgem de GP Briek Schotte, de afscheidskoers van zijn Quick Step-ploegmaats Peter Van Petegem en Serge Baguet. De Jongh sprintte sneller dan een andere Nederlander, Johnny Hoogerland, de winnaar van 2006.

Peter Van Petegem en Serge Baguet, die enorm veel volk op de been brachten, deden niet mee voor de zege. Het afscheidnemende duo werd één ronde voor het einde samen met de rest van het peloton uit de wedstrijd genomen.

Baguet: 'Ben een tevreden man'
Naast De Jongh werden ook Baguet en Van Petegem gehuldigd door de organisatoren. "Het zit er nu echt op", vertelde Serge Baguet met tranen in de ogen. "Mijn vrouw is hier en de sponsors geven nog een receptie wat verderop in een restaurant. Het zal laat worden, maar ik heb een goede chauffeur bij. Wanneer we terug naar huis keren kan ik niet zeggen. Er valt een pak stress van me af nu. Ik ben een tevreden man".

Baguet was niet de enige die traantjes liet op het podium. Bij de clan Van Petegem nam diens vrouw Angelique die taak voor haar rekening. Bij de huldiging door speaker Louis Cooreman begon zijn Van Petegem: 'Mooie dag!'
onbedaarlijk te huilen. Van Petegem zelf bleef er rustiger bij. "Een mooie dag is dit. Een knap afscheid met al die bekende gezichten, dat doet een mens toch iets. Dat ik mijn laatste koers rij met Serge is ook mooi."

"We kennen elkaar al van toen ik dertien jaar ben. Heel ons leven omzeggens hebben wij samen gekoerst en getraind. Dat we vandaag dan ook beiden de remmen dichtknijpen geeft alles nog wat meer uitstraling", besloot 'De Zwarte van Brakel'.

(Bron: Sport.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh