Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
“Dikkertje” De Jongh wint Kuurne-Brussel-Kuurne
2004-03-01 18:28:00
Steven De Jongh was de snelste, Belgisch kampioen Geert Omloop de sterkste en Tom Boonen dé geklopte man in de openingswedstrijd van het Belgische seizoen. Nederlander De Jongh (Rabobank) haalde het in een prangende sprint van Italiaans kampioen Paolo Bettini en Gerben Löwik.

Op tien kilometer van het einde, in de tweede plaatselijke ronde viel de beslissing. De onverwoestbare Geert Omloop muisde er samen met Maarten Den Bakker, Stuart O’ Grady, Steven De Jongh, Juan Antonio Flecha en Gerben Löwik vanonder. Jo Planckaert reageerde alert en in zijn spoor volgde Bettini. Het duo vond snel aansluiting bij de kopgroep. Op hetzelfde ogenblik stapte Peter Van Petegem uit de koers. De kopman van Lotto-Domo miste compleet de slag op de Oude Kwaremont toen een omvangrijke groep met alle favorieten, waaronder ook Johan Museeuw wegfietste. Van Petegem ging er samen met de rest van zijn team kopje onder. Uitzondering was Gert Steegmans. De Limburger fietste wel attent mee vooraan, maar de bedrijvigste was ongetwijfeld Geert Omloop.

De renner uit de stal van MrBookmaker vlamde alsof zijn leven ervan af hing. Meer dan vijf pogingen ondernam de nationale kampioen van Vilvoorde om alleen weg te raken. Het lukte hem niet. Omloop finishte na een dag noeste arbeid fraai vijfde. De Jongh won na de E3 Prijs vorig jaar in Harelbeke nu ook Kuurne-Brussel-Kuurne. De ex-schaatser bewees vandaag dat dik zijn soms ook voordelen heeft. “Ach, Ik ben niet de magerste van het peloton en dat scheelt bij rotweer. Nu ik had al eens Zabel in rotweer geklopt maar dat kan niet tippen aan mijn sprintzege tegen Bettini vandaag”, besluit de winnaar. (VSV)

(Bron: www.hln.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh