Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh wint Omloop van het Houtland
2007-09-26, 19:28
De Omloop van het Houtland is gewonnen door Steven de Jongh. De Nederlander haalde het na een uitval op anderhalve kilometer van de eindmeet voor de Australier Baden Cooke en Niko Eeckhout.
Van bij de start gutste de regen uit de lucht en werd het peloton, na amper vijf kilometer, opgehouden door een zware valpartij. De wedstrijdjury neutraliseerde de wedstrijd even en na een korte onderbreking trokken 27 renners in de aanval.

De grote groep reed snel meer dan elf minuten achter de vluchters waardoor de UCI-commissarissen beslisten het hele lusteloze pak uit wedstrijd te nemen.

Op 44 kilometer van de meet werd de overgebleven groep nog verkleind tot twaalf renners. Onder meer Gorik Gardeyn, Eeckhout, Cooke, Maarten Tsjallingii, Stefan Van Dijk en de Jongh streden om de zege.

De Jongh raakte als enige nog weg met een demarrage op anderhalve kilometer van de finishlijn. "Ik heb eigenlijk niet zoveel last van de barre weersomstandigheden gehad. Winnen in 'Flandrienstijl' is altijd leuk en dat was het wel. Deze overwinning staat alvast mooi op mijn palmares", straalde Steven de Jongh.

(Bron: Sport.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh