Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Steven De Jongh beste in Omloop van het Houtland
2007-09-26, 22:43
De Nederlander Steven De Jongh (Quick.Step-Innergetic) heeft de 63ste editie van de Omloop van het Houtland (cat. 1.1) gewonnen, een wedstrijd over 183 km met start en aankomst in Lichtervelde. De Jongh haalde het na een uitval op anderhalve kilometer van de eindmeet voor de AustraliŽr Baden Cooke en Niko Eeckhout. Vierde werd de Nederlander Stefan Van Dijk, vijfde de Duitser Matthias Friedemann.

Zware valpartij
Van bij de start gutste de regen uit de lucht. Na amper vijf kilometer wedstrijd werd het peloton een poosje opgehouden door een zware valpartij. De wedstrijdjury neutraliseerde de wedstrijd voor een tijdje en na een korte onderbreking trokken bij de passage in Handzame 27 renners in de aanval. De grote groep reed na een tijd al meer dan elf minuten achter de leidersgroep waardoor de UCI-commissarissen beslisten het lusteloze pak uit de wedstrijd te nemen.

Twaalf renners
De regen bleef met bakken uit de lucht vallen, maar dat belette twaalf renners niet om op zowat 44 km van de finish uit de groep weg te springen. Dat waren Gorik Gardeyn, Niko Eeckhout, Mario Ickx, de AustraliŽr Baden Cooke, de Duitsers Sebastian Forke en Matthias Friedemann, de Fransman David Boucher, de Nederlanders Maarten Tjallingii, Stefan Van Dijk, Coen Vermeltfoort, Wouter Mol en Steven de Jongh.

Flandrien
De Jongh raakte als enige nog weg met een demarrage op anderhalve kilometer van de finishlijn. De Nederlander kon zo met klein verschil deze totaal uitgeregende Omloop van het Houtland winnen. "Ik heb eigenlijk niet zoveel last van de barre weersomstandigheden gehad", straalde De Jongh. "Winnen in 'Flandrienstijl' is altijd leuk en dat was het wel. Ik reed hier voor het eerst. Leuke koers om te rijden maar zeker om hem te winnen wegens categorie 1.1. Deze overwinning staat alvast mooi op mijn palmares. In volle finale zag ik dat het beste er bij de meeste renners af was. Er werd volop gedemarreerd en toen de twee Unibet.com-mannen Gorik Gardeyn en Baden Cooke elk om beurt hun uitval geplaatst hadden, wist ik dat het mijn toertje was. Achter mij aarzelde men te lang en zo kon ik voorop blijven. Als een echte 'Flandrien' zoals dat dan heet."

(Bron: HLN.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh