Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Steven De Jongh wint Omloop Vlaamse Scheldeboorden
2007-10-02, 19:37
De Nederlander Steven De Jongh (Quick.Step-Innergetic) heeft vandaag de negentiende editie van de Omloop Vlaamse Scheldeboorden (1.1) gewonnen. De Jongh, die zijn vierde seizoenszege boekte, was na een race van 198 km tussen Temse en Kruibeke de snelste voor de Fransman Jean-Patrick Nazon (AG2r-Prevoyance). De Nederlander Stefan Van Dijk (Team Wiesenhof) eindigde derde. Beste Belg was Jurgen Roelandts op de vierde plaats.

Schermutselingen
Van bij de aanvang kregen we de ene schermutseling na de andere, maar niemand kon uit het peloton ontsnappen. Tot na goed 80 km wedstrijd er een uitval kwam met de Chinees Cheng Ji en de Fransen CÚdric Vasseur en David Boucher. Kurt Hovelijnck en de Duitser Erik Hoffman konden wat verderop aansluiting vinden, zodat we vijf leiders kregen die de wedstrijd in de aanvangsfase sierden. Dit vijftal mocht de zeven plaatselijke ronden aan de Bazelstraat, van elk 13,2 km, aansnijden met een voorsprong van 4'30".

Tegenaanval
Toch bleek dit niet de juiste vlucht te zijn. Cheng Ji moest er voorin af en in het peloton kwam er een tegenaanval van acht renners: Geert Steurs, Kevin Hulsmans, Maarten Wijnants, Nico Sijmens, Sven Nevens, Jens Renders, Steven Dierickx en de Nederlander Maarten Tjallingii. Met nog 20 km voor de boeg smolten deze twee groepjes samen en kregen we twaalf leiders. Het peloton volgde echter op een kleine halve minuut.

Devenyns
Twee kilometer verderop was alles te herdoen en kregen we een compacte groep, niet voor lang evenwel. Dries Devenyns trok ten aanval met in zijn wiel Maarten Wijnants, Preben Van Hecke, Evert Verbist, Olivier Kaisen en de Fransman Laurent Mangel. Voor Devenyns ging het plots te snel en zijn plaats werd ingenomen door Steven De Jongh, die de kloof naar de vluchters in zijn eentje overbrugde.

De Jongh slaagt
Van dan af volgde voorin de ene uitvalspoging de andere op. Van Hecke trachtte als eerste de spurt met zes te ontlopen, maar slaagde daar niet in, net als de Fransman Mangel. Meer geluk kende De Jongh die alle krachten bundelde in de laatste kilometer en er vanonder muisde. Hij kon nog net uit de greep van het aanstormende peloton blijven en kon zo zijn vierde seizoenszege laten optekenen.

(Bron: HLN.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh