Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh is op dreef
2007-10-02, 23:13
Na de Omloop van het Houtland vorige week heeft Steven de Jongh nu ook de Omloop Vlaamse Scheldeboorden gewonnen. De Nederlander van QuickStep-Innergetic hield het peloton net achter zich.

De Jongh, die zijn vierde seizoenszege boekte, was na een race van 195 km sneller dan de Fransman Jean Patrick Nazon (AG2r-Prevoyance). De Nederlander Stefan Van Dijk (Team Wiesenhof) eindigde derde.

Na een geanimeerde koers plaatste Dries Devenyns op 20 kilometer van het einde zijn aanval. Hij kreeg Maarten Wijnants, Preben Van Hecke, Evert Verbist, Olivier Kaisen en de Fransman Laurent Mangel mee.

Voor Devenyns ging het voorin te snel, terwijl de Jongh de kloof naar de vluchters in zijn eentje overbrugde. Van dan af volgde voorin de ene uitvalspoging de andere op. Preben Van Hecke trachtte als eerste de spurt met zes te ontlopen maar slaagde daar niet in, net als de Fransman Laurent Mangel.

Meer geluk kende Steven de Jongh die in de laatste kilometer er vanonder muisde. Hij kon nog net uit de greep van het aanstormende peloton blijven en kon zo zijn vierde seizoenszege laten optekenen.

"Dat ik vandaag win is wel raar. Eigenlijk was het de bedoeling om binnen onze ploeg de kaart Gert Steegmans trekken. Ik wou de groep op sleeptouw nemen naar de vluchters maar plots riep Steegmans dat ik maar alleen moest doorrijden", reageerde de Jongh op zijn tweede zege in een week.

(Bron: Sport.be)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh