Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh ijzersterk in België
2008-03-02, 17:45
AMSTERDAM - Steven de Jongh is winnaar geworden van de Belgische semiklassieker Kuurne-Brussel-Kuurne. De wielrenner uit de Quickstep-formatie rond Tom Boonen bleef samen met medevluchter Sebastian Langeveld net uit de greep van de kopgroep.

De demarrage van de Raborenner, op anderhalve kilometer van de eindstreep, werd alleen beantwoord door De Jongh, die geen kop overnam en zijn krachten spaarde voor de eindsprint.

De Jongh (34) reed net in het wiel van Langeveld toen die 4 kilometer voor de streep zijn aanval inzette. Hij volgde de stalorders en nam de kop nooit over. "Ik kon niet riskeren over te nemen. Het is totaal niet mijn stijl van koersen, maar op een andere manier had ik echt niet gewonnen”, excuseerde De Jongh zich.

Langeveld had begrip voor zijn elf jaar oudere landgenoot. "Natuurlijk heb ik geprobeerd hem de kop op te dringen. Ik wist dat Steven sneller zou zijn in de sprint. Ik denk dat voor mij vandaag de tweede plaats het hoogst haalbare was. We zaten in de kopgroep met twee Rabo's tegen zeven renners van Quick-Step.”

De zege zondag, nadat de Quick-Stepploeg zaterdag in de Omloop Het Volk te kijk was gezet door de Waal Philippe Gilbert, telde zeker. "We hebben toch een beetje onze gram gehaald.” De Jongh droeg zijn zege op aan zoon Jorne, die afgelopen week zijn been brak. "Dat had ik beloofd.”

(Bron: Telesport.nl)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh