Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh: 'Ik kon niet overnemen'
2008-03-02, 17:46
AMSTERDAM - Steven de Jongh keek tevreden terug op Kuurne-Brussel-Kuurne. De renner van Quickstep gaf echter ruiterlijk toe, dat hij geen kop had kunnen overnemen van de beresterke Sebastian Langeveld.

"Dat was natuurlijk ook niet de tactiek van onze ploeg. Maar als ik het gewild had, had ik het door vermoeidheid niet gekund. Het enige dat ik kon doen was gokken op de eindspurt. Dat is goed uitgepakt."

Zo is het weekeinde voor de favoriete ploeg van sportdirecteur Patrick Lefevere toch nog enigszins geslaagd, want in Omloop het Volk kwamen zijn renners er niet aan te pas. "Deze koers is minder belangrijk, maar de zege telt. Voor de ploeg, maar zeker ook voor mij", aldus De Jongh.

Langeveld had vrede met de tweede plaats. De pas 23-jarige Raborenner zat in de tang bij de voorin sterk vertegenwoordigde Quickstep-formatie en de tweede positie was het hoogst haalbare. "Als we waren teruggepakt zou een andere Quickstep-coureur gedemarreerd zijn, dus hier moet ik vrede mee hebben. Ik heb een goede koers gereden."

(Bron: Telesport.nl)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh