Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
De Jongh geen voorbereider meer
2008-07-20 11:31:00
Quick-Step pakt de tactiek weer op uit het pre-Boonen-tijdperk. Zonder de Belgische topsprinter (die ontbreekt wegens cokegebruik) maakte de ploeg nog niks klaar in de Tour. Steegmans faalde keer op keer en gaf kortgeleden aan zijn heil volgend jaar te zoeken bij Oleg Tinkoff.

"Tactisch gooien we het over een andere boeg; iedereen krijgt een vrijbrief om mee te springen met ontsnappingen", aldus ploegleider Wilfried Peeters.

Steven de Jongh mag voor eigen kans gaan. Het heeft niks te maken met het gebrek aan vertrouwen in Steegmans, benadrukt de renner. "Wel met het koersverloop. De enige ploeg die een massasprint wil, is Crdit Agricole, voor Hushovd. Misschien Columbia nog eens voor Cavendish, maar verder zit niemand erop te wachten. Zonder Boonen, zonder Petacchi is er heel weinig controle in het peloton. He we winnen, doet er niet toe, wel dt we winnen."

Zelf doet Quick-Step er ook niets meer aan. Een treintje om haar sprinter naar de aankomst te loodsen, is even verleden tijd. Logisch, want in de drie massasprints tot nu toe kwam 'Steggels' er niet aan te pas. Steegmans' beste resultaat is de zevende plaats in Toulouse.

"Gert is heel anders dan Tom" , zegt Dirk Demol, de andere ploegleider.

"Tom sprint altijd wel een keer in de top drie. Als Gert ziet dat het niet gaat, zet hij zich recht en dringt niet meer aan. Maar zesde is altijd nog beter dan zestiende, zeker na al het werk dat zijn ploeg voor hem gedaan heeft. De ploeggenoten zeggen het hem wel niet, maar je ziet het ze wel denken: 'Wr geen top vijf, wr geen top tien.' Terwijl het wel kn."

Het valt allemaal wel een beetje mee, zegt De Jongh. "Dat we de tactiek aanpassen, heeft niks met Gert te maken. We denken gewoon dat er weinig massasprints meer zullen komen. Ik schat nog twee. Dan is onze kans op een ritzege groter in een ontsnapping. Het is anders dan vorig jaar: toen wonnen we vier etappes, nu hebben we nog niks. We gingen zonder Tom ook niet uit van vier, maar we hebben wel de hoop op eentje. Vooralsnog gaan we niet wanhopen. Juist als je Gert niet verwacht, wint ie. Pas in Parijs kun je spreken van een laatste kans. Win je dan wr niet, dan mag je balen. "

En dat Steegmans volgend jaar in Italiaans-Russische dienst rijdt, heeft er ook niks mee te maken. De ploegleiding wist al een week vr de Tour van de transfer en selecteerde hem toch. "De renners zijn professionals en houden zich aan de stalorders. Of ze nu blij zijn of niet" , zegt Demol. De Jongh: "Dat Gert weggaat, doet er niet toe; we zijn als ploeg gekomen en willen als ploeg winnen. Hij is onze snelste man, dus proberen we het met hem. Van Cadel Evans wordt ook gezegd dat hij naar Tinkoff gaat, maar ik denk echt niet dat ze bij zijn ploeg zeggen: dan vergeten we die gele trui maar."

(Bron: BN/De Stem)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh