Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
'Ik gun het Bettini wel'
2008-09-27, 13:02
Als het wonder van Varese morgen niet geschiedt, dan hoeft het Nederlandse wielrenen niet in zak en as te zitten, meent Steven de Jongh. Er zijn volgens hem een aantal signalen die duiden op een kentering.

"We hebben in Nederland jarenlang alleen naar potentiele Tourwinnaars gezocht. Voor eendaagse wedstrijden was er nauwelijks interesse. Als je niet zoekt naar een sprinter, dan zul je er ook geen vinden. Dat is nu gelukkig aan het veranderen. Boy van Poppel en Coen Vermeltfoort hebben bij de beloften al heel mooie dingen laten zien. Zij zijn wel echte winnaars."

Danny Nelissen: "Ik verwacht veel van Sebastian Langeveld en vooral van Lars Boom. Hij heeft de killersmentaliteit om ooit wereldkampioen te worden. Er is kritiek op hem omdat hij in Varese niet wilde rijden, maar dat vind ik larie. Het is juist klasse van Boom dat hij vasthoudt aan zijn doelstellingen. Hij wil zich nog een winter volledig focussen op het veldrijden en dan gaat hij daar ook helemaal voor."

Oranje moet het in Varese ook doen zonder Thomas Dekker. Na zijn breuk met Rabobank trok het ontspoorde talent voortijdig een streep door zijn seizoen. Nelissen: "Dat Dekker hier niet is, zegt genoeg over Dekker." Van der Poel: "Ik hoor Thomas alleen maar praten over zijn ambities. Ik heb hem vorige week op televisie gezien in Holland Sport, maar veel ambitie straalde hij eerlijk gezegd niet uit. Al hoop ik wel dat Thomas terugkomt. Met zijn klasse had hij de Nederlandse ploeg in Varese eigenlijk moeten dragen."

De Jongh: "Ik wil Thomas niet veroordelen. Hij had geen ploeg meer. Als je geen grote wedstrijden kunt rijden, kun je ook geen selectie voor het WK verdienen." Zelfs een sterke Dekker zou voor de bijna onbegonnen taak hebben gestaan om Paolo Bettini van zijn derde opeenvolgende wereldtitel af te houden. De Jongh twijfelt er niet aan dat 'de krekel' zijn favorietenrol zal waarmaken. "Paolo kan die druk heel goed aan. Ik gun het hem ook. Paolo is een geweldige collega. Ik vind het doodjammer dat hij bij Quick-Step vertrekt."

(Bron: BN/De Stem)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh