Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
Steven 't IJsboerke
2009-01-13, 18:33
WIELRENNEN - Wie is de renner op de foto hiernaast? Is het de nieuwste aanwinst van IJsboerke? "Nee, maar ik heb wel gesproken met het IJspaleis", reageert de bikkel met een kwinkslag.

Wielerkenners weten direct wie het is. Steven de Jongh van Quick Step is immers de meest winterharde renner van het peloton. Ook de afgelopen tijd trainde hij stug door vanuit zijn woonplaats Essen. "Bij min elf trek ik wel mijn handschoenen aan hoor", weerspreekt De Jongh de mythe dat hij altijd met blote handen traint. "Oh, maar als ik het wat warmer krijg, trek ik ze weer uit."

De oud-schaatser wil maar zeggen dat hij niet stug de 'Iceman' wil uithangen. "Ik heb de afgelopen dagen ook iets vaker op de rollen gezeten dan anders." Vanwege de gladheid? "Nou, nee. Het was eigenlijk maar één dag te glad om naar buiten te gaan."

Hoe koud schat hij de afgelopen weken in? "Volgens mij was het in 1997 voor het laatst zo koud." Toen was hij 23 jaar. Kon hij er toen beter tegen of juist niet? "Weet ik niet. Het is jarenlang niet koud geweest in de winter."

Over enkele weken rijdt De Jongh zijn eerste koers: in de hete zandbak van Qatar. Nogal een overgang. "Ja, zeg, als je niet meer tegen temperatuurverschillen kunt, kun je net zo goed stoppen met koersen", lacht hij.

"Het gaat nu dooien. We gaan van min elf naar plus veertien. Dat is ook 25 graden verschil. Ach, die overgangen vallen altijd wel mee."

(Bron: BN/De Stem)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh