Steven De Jongh
Steven De Jongh
 Nieuws   Archief   Biografie   Palmares   Dagboek   Programma   Foto's   Media   Gastenboek   Links   Colofon 
76ste Sluitingsprijs nog geen afscheid voor Steven De Jongh
2009-10-09, 21:19
In Putte wordt op dinsdag 13 oktober de 76ste Sluitingsprijs verreden. Organisatoren Eddy Carpentier en Marcel Dennisse zorgen zonder twijfel weer voor een aantrekkelijk deelnemersveld. Even leek het erop dat Steven De Jongh zijn afscheid zou rijden in Putte, maar zoals het er nu naar uitziet, zal dat twee dagen later in Piemonte zijn. Dit was de situatie tenminste bij het ter perse gaan van dit Aankondigingsblad.

Steven De Jongh zal, als alles volgens plan verloopt, wel het Quick Step team aanvoeren. Steven de Jongh heeft in Putte anders steeds goed gereden. Hij werd derde in 1998, tweede in 1999, won de Sluitingsprijs in 2000 en werd tweede in 2004.

De Puttenaar zal het niet aan zijn hart laten komen en maakt zich al op voor het grootste wielerfestijn van Vlaanderen. De Putse Sluitingsprijs is immers een wedstrijd met een wel heel bijzondere feestsfeer. Van heinde en verre komen de supporters toegestroomd. Zelfs vanuit West-Vlaanderen zakken wielerliefhebbers af naar het sympathieke grensdorp. Bij het ter perse gaan van dit Aankondigingsblad stonden de namen van de deelnemers nog niet allemaal vast, maar secretaris Eddy Carpentier kon toch al meedelen dat de grote ploegen zich allemaal al hadden aangemeld: Quick Step, Silence-Lotto, Milram, Topsport Vlaanderen, Landbouwkrediet, ze zullen er allemaal bij zijn.

Praktisch
De Sluitingsprijs is een UCU elite 1.1-wedstrijd. Om 12.45 uur wordt dinsdag a.s. aan de grens het startsein gegeven. De renners leggen dan 12 ronden af, goed voor een afstand van 180 km. De aankomst wordt verwacht rond 16.30 uur. Die vindt eveneens plaats aan de grens. De Sluitingsprijs wordt ook de ereprijs Eugeen Teysen genoemd, naar de afgevaardigde van de Belgische Wielrijdersbond, die in 1925 zijn hart verloor aan de wielersport en per fiets geregeld de polderstreek en de noorderkempen doorkruiste. Zo groeide bij hem het idee om een grensprijs in te richten. In 1954 kreeg de Sluitingsprijs nog een tweede naam, nl. de Grote Prijs Frans Hotag, naar de Stabroekenaar, die in 1943 als eerste over de meet kwam, maar het jaar daarop het leven moest laten in een concentratiekamp. (nv)

(Bron: Het Aankondigingsblad)
Nieuws
> Steven sportdirecteu...
> Statement Steven de ...
> Steven dit jaar niet...
> Steven bijna de best...
> Steven: 'Wedstrijden...
 
Dagboek
> Het zit er op..
> Stijve benen in laat...
> Verwachte massasprin...
 
Programma
 
Foto's
> Supportersavond Seba...
> Veldrit 'Move to Imp...
> Sluitingsprijs Putte...
Steven De Jongh