Weekendje Haarlem

Een weekendje weg in een stad naar keuze, dit is Haarlem geworden. Een heerlijke stad om even te vluchten van de sleur.
Terug naar de homepagina

Haarlem

Voor mijn verjaardag heb ik een weekendje weg gekregen van mijn vriendin. Na lang wikken en wegen heb ik
besloten om (uiteraard met mijn vriendin), naar Haarlem toe te gaan. Ik was hier nog nooit geweest en was erg benieuwd naar deze stad waar ik veel van gehoord heb.

Haarlem is de hoofdstad van Noord-Holland en ligt aan de rivier de Spaarne. Haarlem is een middel grote stad en is eigenlijk gelegen tussen Zandvoort en Amsterdam in. 

Mijn voorkeur was om dicht bij het station te slapen zodat we snel en gemakkelijk ook andere steden/dorpjes rondom Haarlem konden bezoeken. Na een tijdje zoeken kwam ik op Haarlem Hotels een wesbsite met een overzicht van hotels in Haarlem, zo hebben wij dit boutique Hotel Haarlem gekozen.
Ons hotel was gelegen naast het Centraal Station waar wij eenvoudig de trein naar zowel Amsterdam (voor een dagje winkelen) en naar Zandvoort (voor een heerlijke strandwandeling) gepakt.

Hotel room with orange pillows and green walls, New Amsterdam Harlem Hotel

Haarlem is en erg leuk stadje en ons werd verteld dat het ook wel gezien kan worden als klein Amsterdam maar dan zonder toeristen en de extreme drukte die in de hoofdstad heerst.

Als je in Haarlem bent is het echt een aanrader om een hapje te gaan eten op de Grote Markt, dit is gelegen in het centrum en is ongeveer 10/15 minuten lopen van het station, rondom dit plein vind je vele restaurants en terrasjes waar je heerlijk kunt genieten van een koud drankje na een stranddag en de levendigheid dit plein te bieden heeft.

Voor de cultuurliefhebbers onder ons zijn er verschillende musea zoals: 
- Frans Hals Museum
- Teylers Museum
- St. Bavokerk
- Draaiorgelmuseum

Tijdens ons weekend Haarlem hebben wij het strand bezocht, je kunt eenvoudig de trein nemen van Haarlem naar Zandvoort, dit is te bereiken in ongeveer 15 minuten met de trein en een paar minuten lopen van het station brengt je zo op het strand. Wat een leuk alternatief is (helaas had ik een blessure waardoor dit niet mogelijk was) is om een fiets te huren en rustig die kant op te fietsen en langs te genieten van de prachtige zee die ons land te bieden heeft.

Na een weekend genoten te hebben kan ik toch wel zeggen dat Haarlem een erg leuke stad is om te bezoeken en om daar heerlijk te genieten van de bourgondische levenssttijl die de stad te bieden heeft.

Terug naar homepagina