Vastgoedbeheer wat is het?

Informatie over het beheer van vastgoed.
terug naar home

Beheer van huizen maar hoe werkt het?


Vastgoedbeheerders wat doen deze eigenlijk ?
Deze beheerders verzorgen jouw vastgoed het gehele jaar, maar wat is nou het beheer van vastgoed.
Het beheer wordt verdeeld in drie verschillende aspecten: 
- Financieel beheer
- Technisch beheer
- Commercieel beheer

Hieronder zullen we het wat uitgebreider uitleggen: 
- Financieel beheer, de beheerder zal er zorg voor dragen dat alle financiële zaken op orde worden gemaakt, je kunt bijvoorbeeld denken aan het innen van huurpenningen, betalingen van servicekosten, doorstorten van huurinkomsten en zorg dragen voor een eventuele jaarlijkse huurverhoging.
- Technisch beheer, de beheerder zal er zorg voor dragen dat alle technische aspecten van jouw vastgoed goed beheert worden zo kun je denken aan de ondersteuning bij reparaties, afhandelen van klachten van huurders en het inschakelen van vakmensen voor een bepaalde opdracht, bijvoorbeeld een loodgieter.
- Commercieel beheer, de beheerder zal er voor zorgen dan het rendement van jouw vastgoed gemaximaliseerd wordt door ervoor te zorgen dat de bewoning van jouw woning ultiem benut wordt door bijvoorbeeld het plaatsen & zoeken van huurders en uiteraard het maken van de juiste contracten die nodig zijn voor de verhuur. Normaal gesproken zitten er aan dit soort extra diensten ook extra kosten.

Beheer bedrijven vragen hier wel een vergoeding voor, gebruikelijk is om 8% van de huur te vragen voor het beheer van het vastgoed, per woning. Deze 8% kosten per maand zijn vaak exclusief het regelen van huurders en alles wat daarbij komt kijken.

Door gebruik te maken van vastgoedbeheer kun je vaak ook gebruik maken van een fiscaal voordeel.

Terug naar homepagina